Kleierkas, wat doen we
U bent hier: Home > Over ons > Wat doen we

Wat doen we?

 

De Kleierkas heeft twee winkels voor tweedehandskleding. Particulieren kunnen in de winkels in Blerick en Tegelen (goede) kleding die ze niet meer gebruiken inleveren. Deze kleding wordt vervolgens door de vrijwilligers gesorteerd. Kleren die beschadigd of erg vuil zijn, worden uitgesorteerd en  opgehaald door een recyclingbedrijf. Kleding die wél verkocht kan worden wordt in de winkel gehangen of opgeslagen in de voorraadruimte.

Beide winkels worden geheel gerund door vrijwilligers, die alle voorkomende werkzaamheden verrichten. Vrijwilligers nemen de kleding in, sorteren ze en hangen ze in de winkel of in de voorraadruimte. Twee keer per jaar wordt de winkel opnieuw ingericht voor de zomer- of winterkleding. Ook zorgen vrijwilligers voor het onderhoud en schoonhouden van het winkelpand. En natuurlijk voor de verkoop. Want de belangrijkste (en leukste) taak van de vrijwilligers is het contact met de klanten. Klanten krijgen een eerlijk advies en een luisterend oor. Wij zien de winkels van de Kleierkas dan ook als een ontmoetingsruimte waar een praatje gemaakt kan worden.

  • Kleierkas, wat doen we
  • Kleierkas, wat doen we
  • Kleierkas, wat doen we
  • Kleierkas, wat doen we
  • Kleierkas, wat doen we
  • Kleierkas, wat doen we

De netto-opbrengst van de verkochte kleding gaat naar de goede doelen die De Kleierkast steunt. Als je kleding inlevert dan help je daarmee dus niet alleen de mensen die de kleding voor een heel lage prijs kunnen kopen en het milieu, maar steun je ook nog eens het goede doel.

Je 'kleding met ervaring' kun je tijdens de openingstijden van de winkels inleveren. Kijk bij contact voor de openingstijden. 

De Kleierkas winkel in Blerick

De Kleierkas winkel in Tegelen